image
moderne en dynamische groepspraktijk
image
gedreven team van tandartsen
image
geavanceerde tandheelkundige materialen

Onzichtbare beugels

Steeds meer mensen willen dat de beugel zo min mogelijk opvalt. Daarom bieden wij twee haast onzichtbare beugels: de doorzichtige aligners van Invisalign® en witte (keramische) brackets.

Invisalign ©

Een Invisalign© behandeling bestaat uit een reeks op maat gemaakte ‘aligners’ (hoesjes). Deze uitneembare, haast onzichtbare hoesjes draag je 22 uur per dag en doe je alleen uit bij het eten en drinken. Elke twee weken vervang je het hoesje voor een nieuw hoesje. Telkens wanneer je een nieuwe aligner over de tanden klikt, verschuift je gebit, stap voor stap.

Keramische (witte) brackets

Een behandeling met keramische brackets werkt hetzelfde als met de meer bekende metalen slotjes. De witte slotjes zijn gemaakt van keramiek, waardoor ze afhankelijk van de kleur van de tanden nauwelijks zichtbaar zijn.

Keramische brackets (slotjesbeugel)

Een behandeling met keramische brackets werkt hetzelfde als met de meer bekende metalen slotjes. Ortho Beutels maakt gebruik van ADVANCED Keramische brackets. een wereldwijd opererend technologieconcern en een van de beste aanbieders op het gebied van keramische brackets.

De witte slotjes zijn gemaakt van keramiek waardoor ze haast identiek zijn aan de natuurlijke tandkleur. Hierdoor vallen de blokjes veel minder op en zien mensen minder snel dat je een beugel draagt. In hoeverre de beugel opvalt is afhankelijk van de kleur van je eigen tanden. Bij de ene persoon valt de beugel echt nauwelijks op en bij de ander zie je de slotjes wat beter op de tanden zitten. Ondanks dat vallen de keramische brackets altijd minder op dan de metalen slotjes.


Doen keramische brackets pijn?

Je tanden kunnen de eerste periode wat gevoelig aanvoelen. Dit komt doordat de beugel spanning op je tanden zet. Hier wen je snel aan. Ook kan het voorkomen dat de draad die door de brackets heen loopt een klein stukje uitsteekt aan de achterkant in je mond waardoor deze een beetje in je wang prikt. Hiervoor krijg je speciale wax mee die op je de brackets kunt plakken. Je kunt ook suikervrije kauwgum op de brackets plakken. Als de draad erg uitsteekt, kun je altijd contact opnemen met de praktijk om langs te komen voor het wegknippen van het uitstekende deel.

Mag ik alles eten en drinken?

Met keramische brackets adviseren we je om eten en drinken met sterke kleuren zoals kerrie, curry’s en rode wijn te laten staan. De elastiekjes om de witte slotjes kunnen hierdoor namelijk sneller verkleuren. Ook door roken kunnen de elastiekjes sneller verkleuren. Je mag verder nog veel eten en drinken, maar let goed op de volgende zaken:
• Bijt niet op harde dingen: een appel of wortel moet je in kleine stukjes snijden.
• Vlees van het bot afkluiven is geen goed idee. Snijd het vlees altijd van het bot af.
• Vermijd kleverige en harde snoepjes zoals lolly’s, toffees en popcorn.
• Suiker in frisdranken zoals Ice Tea kunnen makkelijk gaatjes veroorzaken. Drink dus de komende periode zo weinig mogelijk koolzuurhoudende dranken.
• Open geen bidonnen met je tanden en bijt niet op pennen.

Mogelijke nadelen

De witte slotjes zijn iets kwetsbaarder dan de metalen variant, waardoor ze sneller kunnen breken. Ook moet je voor het behoud van de frisse, witte kleur van de elastiekjes goed opletten met wat je eet. Gerechten met kerrie en tomatensaus en rode wijn zorgen voor verkleuring van de elastiekjes. Tot slot zijn de keramische brackets iets duurder dan de metalen brackets. Tijdens het eerste consult bespreekt de arts wat de mogelijkheden en de extra kosten van een behandeling met keramische brackets ten opzichte van metalen brackets kost.

 

+32 11 571 338

.

Adres

Tandartsengroep Beutels BVBA
Tandartsengroep Beutels BVBA
Kapelstraat 142
Kapelstraat 142
3550 Heusden-Zolder
3550 Heusden-Zolder
Ondernemingsnr. 0888.820.403
Ondernemingsnr./BTW nr. BE0888.820.403

Openingsuren

Maandag 9.00-18.00
Maandag
9.00 - 18.00 uur
Dinsdag 9.00-18.00
Dinsdag
9.00 - 18.00 uur
New item
Woensdag
9.00 - 18.00 uur
New item
Donderdag
9.00 - 18.00 uur
New item
Vrijdag
9.00 - 18.00 uur
Weekend
Zat-, zon- en feestdagen:
Wachtdienst na telefonische afspraak 0903 39 969