image
moderne en dynamische groepspraktijk
image
gedreven team van tandartsen
image
geavanceerde tandheelkundige materialen

Couple

Als er helemaal geen tanden en kiezen meer in de mond zijn kan er een zogenaamde ‘uitneembare prothese” gemaakt worden. In sommige gevallen zijn er nog wel een aantal gezonde tanden en kiezen aanwezig. In dat geval is het vaak mogelijk om een zogenaamde “partiële prothese” te maken. Een “uitneembare prothese” kan soms aan andere gezonde tanden of kiezen worden bevestigd of zelfs aan implantaten. In zo’n geval spreken we van een “semi-vaste” constructie

Een uitneembare prothese is meestal gemaakt van een bio-compatibele roze kunsthars waarop kunststoftanden of porselein tanden worden geplaatst. Voor partiële (of gedeeltelijke) protheses wordt vaak gebruik gemaakt van een metaalframe in een speciale staalsoort, waarop dan in de tandenloze zones verder met kunsthars gewerkt wordt: een dergelijke prothese wordt ook 'skelet' of 'frameprothese' genoemd. Een skeletprothese is minder volumineus en zit vaster in de mond. Het comfort is dan ook veel groter.

prothese

Hoewel het op het eerste zicht eenvoudig lijkt, vraagt het vervaardigen van een frameprothese of een kunststofprothese de nodige kennis en vaardigheid van uw tandarts. Niettegenstaande alle moeite die er gedaan wordt bij het maken van een uitneembare prothese, kan u echter niet verwachten dat u alles wat u vroeger met uw eigen tanden kon doen, nu ook moeiteloos zal kunnen doen met uw prothese. Vooral in het begin is de aanpassing aan een nieuwe prothese wat moeilijk. De spraak en het eten zullen minder gemakkelijk gaan. Maar na een aanpassingsperiode van 1 à 2 weken zal u reeds veel beter overweg kunnen met uw mondprothese .

Als sommige plaatsen in uw mond toch wat pijnlijk zijn, dan kan de tandarts deze drukplaatsen op uw prothese wegnemen. Indien u de prothese moet uitlaten omdat de hinder té groot is, doe dan minstens daags te voren uw prothese opnieuw in, zodat de tandarts de drukplaatsen kan herkennen. Tracht niet in de verleiding te komen om uw oude prothese weer in te doen. Op deze manier zal u nooit kunnen wennen aan de nieuwe prothese: met de nieuwe prothese is het vaak een kwestie van doorzetten. Ga in ieder geval niet zelf aan de slag om uw prothese bij te werken.

prothese

 

Skeletprothese

skeletprothese

+32 11 571 338

.

Adres

Tandartsengroep Beutels BVBA
Tandartsengroep Beutels BVBA
Kapelstraat 142
Kapelstraat 142
3550 Heusden-Zolder
3550 Heusden-Zolder
Ondernemingsnr. 0888.820.403
Ondernemingsnr./BTW nr. BE0888.820.403

Openingsuren

Maandag 9.00-18.00
Maandag
9.00 - 18.00 uur
Dinsdag 9.00-18.00
Dinsdag
9.00 - 18.00 uur
New item
Woensdag
9.00 - 18.00 uur
New item
Donderdag
9.00 - 18.00 uur
New item
Vrijdag
9.00 - 18.00 uur
Weekend
Zat-, zon- en feestdagen:
Wachtdienst na telefonische afspraak 0903 39 969